Østre Toten folkebibliotek

Lån KOMP på biblioteket

Kvinne strikker meds hun snakker med barnebarn via KOMP-skjerm. Foto. - Klikk for stort bildeMed KOMP-skjerm kan du enkelt holde kontakt med familie og venner. Estera K. Johnsrud

I 2022 begynte Østre Toten folkebibliotek å låne ut KOMP. Vi tilbyr gratis lån av KOMP-skjermer, til hjemmeboende eldre med liten eller ingen digital kompetanse. Om du har en senior i familien som er 65 år eller eldre, hjemmeboende i Østre Toten kommune og med liten eller ingen teknologisk kompetanse, er dette et tilbud for dere. 

Hva er KOMP?

  • KOMP er en skjerm som kobler analoge seniorer sammen med sin mer digitale familie og venner.
  • KOMP er en skjerm med kun én knapp. Det er ingen touch-skjerm, brukernavn, passord, kronglete menyer eller feilmeldinger å forholde seg til.
  • KOMP kobles rett inn i veggen, og trenger ikke lades.
  • KOMP kobles enten til Wifi, eller Internett gjennom innebygd 4G.
  • Fra sin egen stue kan KOMP-brukeren oppleve hyggelige hverdagsøyeblikk sammen med sin familie eller venner, som kobler seg til skjermen via en app.
  • KOMP-skjermen kan motta bilder, meldinger og videoanrop.
  • KOMP er et supplement til daglig kommunikasjon, men erstatter ikke fysiske besøk.

Hvordan låne en KOMP?

KOMP lånes på samme måte som bøker, med et lånekort. I tillegg fyller man ut en utlånsavtale. Har du ikke lånekort, hjelper vi deg med å opprette et. Lånekortet er gratis.

Familie og venner kan hente ut skjerm til «sin» senior, og står da oppført som ansvarlig låntaker. Med skjermen følger en oppstartsbrosjyre som hjelper dere i gang.

Lånetid

Lån skjermen i 6 måneder, men står den ubrukt ønsker vi å få den tilbake slik at andre kan få glede av den. Vi har kun et visst antall skjermer til utlån fra biblioteket.

Dersom lånet av KOMP har vært vellykket, er det mulig å kjøpe en KOMP hos f.eks. Elkjøp.

En varmere hverdag

Vær nær- og bidra til en varmere hverdag!
Og husk at den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad.

Se brosjyre her: KOMP brosjyre Østre Toten 2022 (PDF, 436 kB)