Østre Toten folkebibliotek

Skeivt kulturår 2022!

I 2022 er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Dette skal markeres og feires over hele landet, også i Østre Toten!

Vi planlegger flere arrangementer, inkludert Pride-parade i Lena lørdag 11. juni 2022. Har du noe å bidra med, kontakt biblioteket på biblioteket@ototen.no eller telefon 61 14 15 07.  

 

Klikk her for noen av arrangementene i Østre Toten i Skeivt kulturår 2022!

21. april 1972 ble paragraf 213, som forbød seksuelle handlinger mellom menn, fjernet fra straffeloven (les mer om dette på Skeivt arkiv). 

Skeivt kulturår skal være en feiring for å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie. Skeives erfaringer, historie og kultur er ofte ikke representert i arkivene, på museene eller på Wikipedia. 

Nasjonalbiblioteket, Nasjonalmuseet og Skeivt arkiv samarbeider derfor om å gå gjennom institusjonenes arkiver og samlinger for å forstå hvilke gjenstander og dokumenter som forteller landets skeive historie.  

Skeiv historie er ikke er bare historien til homofile, lesbiske, bifile, transpersoner, interkjønn og andre skeive. Det er også vårt samfunns historie.