Østre Toten folkebibliotek

Korona-stengt bibliotek!

Østre Toten folkebibliotek stenger fra og med torsdag 12. mars som et bidrag i den store dugnaden for å hindre spredning av Korona-viruset. Vi er stengt fram til påske, og informerer ettersom situasjonen endrer seg. Her er bibliotekets råd til deg!

Digitalt innhold

Biblioteket gir deg tilgang til noe digitalt innhold som e-bøker, musikk, film, aviser og tidsskrifter. Du må ha lånekort og passord for å logge på noen av tjenestene. Tjenestene er gratis!

 Se her hvordan du får lånekort hos oss! 

Digitalt innhold

E-bøker og e-lydbøker

Fra folkebiblioteket:

Du kan lese e-bøker på skjerm eller høre e-lydbøker på smarttelefon/nettbrett ved å laste ned appen BookBites: 

Logg på appen med nummeret på lånekortet ditt og tilhørende PIN-kode. Dette får du hos biblioteket ditt. E-bøkene låner du gratis i 4 uker med mulighet til å forlenge. 

Fra Nasjonalbiblioteket:

På nettsiden bokhylla.no finner du bøker publisert i Norge før år 2000. Disse bøkene kan ikke lånes, men kan leses direkte på skjermen din. 

Film

Filmbib er bibliotekenes filmstrømmetjeneste! Her kan du streame norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis. Logg på med nasjonalt lånekort og PIN-kode fra biblioteket ditt. 

Du kan også logge deg på med appen Filmbib:

Historiske aviser

Nasjonalbibliotekets Avistjeneste er tilgjengelig fra PC-er i biblioteket. Her kan du lese historiske aviser fra hele Norge. Du må oppsøke biblioteket for å få full tilgang til denne tjenesten. Noen aviser vil være tilgjengelig for alle fra NB's nettside.

Musikk

Bibliotekets brukere har gratis tilgang til musikkstrømmetjenesten Naxos Music Library. NML inneholder klassisk musikk samt jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Du får tilgang til over 120.000 CD-er og 1.900.000 lydspor.

Logg på med ditt nasjonale lånekort. Lånernummeret, som står på kortet, skriver du i innloggingsfeltet øverst til venstre på NML's nettside.

En beskrivelse av tjenesten finner du på nettsidene til Innlandet fylkesbibliotek

Tidsskrifter og magasiner

Aftenposten Junior - avis for barn - nå gratis!

Aftenposten Junior er en prisvinnende ukeavis for barn og unge som vil følge med på hva som skjer. Aftenposten Junior dekker det som skjer på en måte barna lettere kan forstå.   

Nysgjerrigper - avis for nysgjerrige barn!

Eksperimenter og forskning presenteres for barn av Norges forskningsråd. 

Idunn - fagfellevurderte tidsskrifter for voksne - nå gratis!

Fordi universiteter, høgskoler og biblioteker er stengt og mange jobber hjemmefra, sitter de fleste nå uten tilgang på viktig faglitteratur og pensumartikler. Universitetsforlaget gjør derfor alt innhold på Idunn åpent tilgjengelig for alle til bibliotekene åpner igjen! På Idunn finner du over 36 000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker. Kunnskap er viktigere enn noen gang!

Bibliotekets tidsskrifter!

Biblioteket har digital tilgang til en del tidsskrifter og magasiner. Se oversikt over våre abonnementer her. Vi har foreløpig ikke tilgang for brukerne våre, men kan hjelpe til med å finne eldre artikler på forespørsel. 

Klikk for stort bildeBookBites - e-bøker på skjerm 

Klikk for stort bildeNyheter for barn Filmbib - Klikk for stort bildeKortfilm og dokumentarer  

Hanne Gihleengen
Bibliotekar
E-post
Telefon 61 14 16 28
Mobil 916 47 005