Østre Toten folkebibliotek

Verdt å vite

  

Biblioteket er med i Bibliobattles 2021 - og vi trenger at nettopp DU melder deg på!

Greier vi å slå nabokommunene våre i Minecraft, Fortnite og Rocket League? Turneringene vil foregå i uke 35:

Kommer du til finalerundene spilles de i Nordic Game Week 8.-14. november.

Påmelding må skje innen 31. august, og det er begrensa med plasser. "Førstemann til mølla"-prinsippet gjelder! Vi håper på å fylle opp alle plassene våre i turneringen, så spre informasjonen til unge og eldre spillentusiaster!

Påmeldingsskjema finnes inne på informasjonssidene, og her finnes det også svar på spørsmål om tidspunkt for oppmøte og annet. 

Påmelding og mer info her: https://www.bibliogames.no/bibliobattles/

Lykke til!

 

Nå etterpå blir du bedt om å laste ned den nyeste versjonen av BookBites. Gjør dette i App Store eller Google Play, og vi sørger for at du kan fortsette der du slapp når du logger på den oppdaterte versjonen.

Den nye, oppussede appen vil ha et tiltalende og moderne utseende, og du finner noen nye funksjoner. Vi ønsker deg fortsatt god lesing i den nye BookBites-appen!

Språkarbeid i overgangen fra barnehage til skole!

Målet vårt med Språkfesten er å dele varierte språkoppgaver. Dere velger selv hvor mye av materialet dere vil benytte. Skolene og barnehagene finner digitalt materiell fra oss her, og gjennomfører selv språkfesten i den enkelte barnehage og skole. Tenk om dere kan dele tegninger/historier på teams sammen med barnehagen/skolen dere har tilknytning til!

2021 ble året da biblioteket startet med podcasting!

I en situasjon der biblioteket ikke kan ha arrangementer, og ikke kan samle mange mennesker samtidig, ser vi etter alternative kanaler for å komme i kontakt med innbyggerne våre. Vi har derfor startet med podcasting! Med ujevne mellomrom vil vi poste nye samtaler eller opptak av arrangementer. Du finner podcasten her eller hos ulike leverandører av podcaster.

På tross av datakriminaliteten som har rammet kommunen har biblioteket åpent og lån og innlevering går som vanlig. Nedenfor er en oversikt over hvilke tjenester som er åpne og hva som ikke fungerer akkurat nå.

Biblioteket er normalt glad for besøk fra skoler og barnehager i Østre Toten! Men ved skolestart høsten 2020 må vi ha tiltak for å hindre smitte av koronaviruset. Her er bibliotekets retningslinjer ved skolestart høsten 2020:

Biblioteket gir deg tilgang til noe digitalt innhold som e-bøker, musikk, film, aviser og tidsskrifter. Du må ha lånekort og passord for å logge på noen av tjenestene. Tjenestene er gratis!

 Se her hvordan du får lånekort hos oss! 

Østre Toten folkebibliotek stengte torsdag 12. mars som et bidrag i den store dugnaden for å hindre spredning av Korona-viruset. Vi informerer ettersom situasjonen endrer seg. 

Utlån fra et Korona-stengt bibliotek!

Kjære lånere!

Fra 6. april tilbyr vi lån av bøker og andre medier etter strenge retningslinjer!

Hvordan?

Du bestiller, avtaler tid for henting og får lesestoff utlevert utenfor bibliotekets inngang!

Smittevern

Levere bøker

Bøkene du har hjemme kan du nå levere igjen! Det er kun mulig å levere ved å putte bøkene inn i bibliotekets innleveringsluke til høyre for inngangen vår. Hold avstand til andre når du leverer. Bøkene dine settes i karantene i 4 dager. De vi altså stå utlånt til deg 4 dager etter at du har levert dem. 12. mai sender vi ut de første purringene på ikke innlevert materiale.

E-bøker m.m.

Vi anbefaler e-bøker når biblioteket er stengt! Last ned appen BookBites og logg på med nummeret på lånekortet ditt + PIN. Andre tilbud fra oss med digitalt innhold (musikk, film m.m.) finner du på denne siden: Digitalt innhold

Arrangementer

Vi har måttet avlyse en del arrangementer p.g.a. situasjonen. Vi jobber allikevel med alternative, digitale måter å nå ut til dere med de ulike tilbudene våre. Følg med på nett for mer informasjon om dette!

Grupperom og studiesenter

Biblioteket er stengt og vi kan ikke låne ut grupperom eller studiesenter akkurat nå. Vi kan ikke garantere at lokalene er smittefrie og samling av mennesker skal unngås.

Kontakt oss!

Hvis det er noe du vil spørre oss om vil vi på biblioteket svare så godt vi kan. Send en e-post til biblioteket@ostre-toten.kommune.no.

Med vennlig hilsen alle ansatte på Østre Toten folkebibliotek! 

     

10.-23. mars er det mulig å se en utstilling på biblioteket av postkort med motiver fra Østre Toten. Knut Borg viser fram postkort har har samlet over mange år. Det er også mulig å delta i en lokal bilde-quiz; Vet du hvor bildet er fra?