Østre Toten folkebibliotek

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Digitalt innhold

Biblioteket gir deg tilgang til noe digitalt innhold som e-bøker, musikk, film, aviser og tidsskrifter. Du må ha lånekort og passord for å logge på noen av tjenestene. Tjenestene er gratis!

 Se her hvordan du får lånekort hos oss! 

E-bøker og e-lydbøker

Fra folkebiblioteket

Les e-bøker på skjerm eller hør e-lydbøker på smarttelefon/nettbrett ved å laste ned appen BookBites! Tilbudet av e-bøker er utvidet nå som det fysiske biblioteket ditt er korona-stengt. E-bøkene låner du gratis i 4 uker. 

Logg på appen med nummeret på lånekortet ditt og tilhørende PIN-kode.
Hjelp til første pålogging finner du her! 
Mangler du lånekort eller PIN-kode - se her! 

Fra Nasjonalbiblioteket

1. Flere hundre tusen bøker er scannet og kan leses på skjerm

På nettsiden bokhylla.no finner du bøker publisert i Norge før år 2000. Disse bøkene kan ikke lånes, men kan leses direkte på skjermen din. 

2. Utvidet tilgang til digitalisert materiale under korona-krisen

Når alle landets biblioteker er stengt, har Nasjonalbiblioteket fått i oppgave å gi digital tilgang til pliktavleverte bøker, aviser og tidsskrift til alle gjennom Nettbiblioteket. 

Alle elever, studenter, lærere og vitenskapelig ansatte kan logge seg inn via Feide for tilgang. Alle andre kan søke om en 8-timers tilgang. Se veiledning fra NB her!

Film

Filmbib er bibliotekenes filmstrømmetjeneste! Her kan du streame norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis. Logg på med nasjonalt lånekort og PIN-kode fra biblioteket ditt. Se her hvis du mangler lånekort eller PIN-kode!

Du kan også logge deg på i appen Filmbib:

Historiske aviser

Nasjonalbibliotekets Avistjeneste er tilgjengelig fra PC-er i biblioteket. Her kan du lese historiske aviser fra hele Norge. Du må oppsøke biblioteket for å få full tilgang til denne tjenesten. Noen aviser vil være tilgjengelig for alle fra NB's nettside.

Musikk

Bibliotekets brukere har gratis tilgang til musikkstrømmetjenesten Naxos Music Library. NML inneholder klassisk musikk samt jazz, verdensmusikk, pop, rock og blues. Du får tilgang til over 120.000 CD-er og 1.900.000 lydspor.

Logg på med ditt nasjonale lånekort. Lånernummeret, som står på kortet, skriver du i innloggingsfeltet øverst til venstre på NML's nettside.

En beskrivelse av tjenesten finner du på nettsidene til Innlandet fylkesbibliotek

Tidsskrifter og magasiner

Aftenposten Junior - avis for barn - nå gratis!

Aftenposten Junior er en prisvinnende ukeavis for barn og unge som vil følge med på hva som skjer. Aftenposten Junior dekker det som skjer på en måte barna lettere kan forstå.   

Nysgjerrigper - avis for nysgjerrige barn!

Eksperimenter og forskning presenteres for barn av Norges forskningsråd. 

Idunn - fagfellevurderte tidsskrifter for voksne - nå gratis!

Fordi universiteter, høgskoler og biblioteker er stengt og mange jobber hjemmefra, sitter de fleste nå uten tilgang på viktig faglitteratur og pensumartikler. Universitetsforlaget gjør derfor alt innhold på Idunn åpent tilgjengelig for alle til bibliotekene åpner igjen! På Idunn finner du over 36 000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker. Kunnskap er viktigere enn noen gang!

Bibliotekets tidsskrifter!

Biblioteket har digital tilgang til en del tidsskrifter og magasiner. Se oversikt over våre nyeste abonnementer her. Vi har foreløpig ikke tilgang for brukerne våre, men kan hjelpe til med å finne eldre artikler på forespørsel. 

BookBites - e-bøker på skjerm 

Nyheter for barn Filmbib - Klikk for stort bildeKortfilm og dokumentarer  

Hanne Gihleengen
Bibliotekar
E-post
Telefon 91 64 70 05
Mobil 91 64 70 05