Østre Toten folkebibliotek

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Bibliotekets samlinger

På biblioteket kan du låne eller få tilgang til mange ulike medietyper. Her finner du en nærmere beskrivelse av bibliotekets samlinger: 

Aviser

Dagens nyheter

Biblioteket abonnerer på ca. 20 dagsaviser. Vi har både lokale og nasjonale aviser. Disse kan leses i biblioteket. Avisene oppbevares opp til to måneder. 

Eldre/historiske aviser

Disse kan leses på PC-er i biblioteket. Avisene er digitalisert som en del av Nasjonalbibliotekets avistjeneste. 

Bøker

Biblioteket kjøper inn nye og etterspurte bøker for barn, unge og voksne 

Vi jobber hele tiden for at samlingen vår skal være allsidig og aktuell. Vi har både faglitteratur og skjønnlitteratur for enhver smak og interesse. Det vi ikke har selv skaffer vi gjennom fjernlån fra andre bibliotek. Søk selv i bokbasen vår her. Eller last ned appen Bibliofil, da får du full oversikt over søk, lånte bøker, lånefrist, lånekort mm.

Lånefrist på bøker er 4 uker.

E-bøker

Vi har også et godt utvalg med e-bøker som du kan lese på nettbrett eller smarttelefon. De må lånes og leses i appen BookBites. Logg på med lånernummer og PIN-kode fra biblioteket ditt og søk etter bøker i appen.

Lånefrist på e-bøker er 3 uker.

Film

Biblioteket har film på DVD for barn, unge og voksne. Filmer har én ukes lånefrist. 

Lydbøker

Lydbøker på CD

Biblioteket har en "backlist" med lydbøker på CD for barn og voksne. Utvalget er fortsatt stort og mye brukt. Lydbøker har 4 ukers lånefrist.

E-lydbøker i BookBites

I 2019 sluttet forlagene å lage lydbøker på CD. Heretter er et utvalg nye lydbøker tilgjengelig for lånerne våre i appen BookBites. Logg på BookBites med lånernummer og PIN-kode fra biblioteket.

Utvalget av lydbøker her varierer hele tiden, og det er litt for både voksne og barn.

Mikrobibliotek

Mikrobibliotek i Østre Totens vakre natur!

Hver sommer plasserer vi ut bøker i tre mikrobibliotek i Østre Toten. Mikrobibliotekene er i drift i perioden ca. 15. mai - 1. oktober. 

  • Tjuvåskampen - på Totenåsens flotte utsiktspunkt 812 m.o.h.
  • Hekshus - ved Mjøsas bredd på Hekshusstranda camping
  • Evjua - i Evjua strandpark i Totenvika

Mikrobiblioteket er et lite bokskap, som inneholder bøker tilpasset stedet det står. På Tjuvåskampen er det bøker om steder du kan se fra utsiktspunktet, lokalhistorie om Totenåsen, bøker om natur, dyr, planter og litt lett lesing. På Hekshus er det fine barnebøker og lettleste sommerromaner for voksne, i tillegg til lokalhistorie og bøker om naturen rundt. Det samme finner man i Evjua. 

Lån, les og lever!

Vi håper de som finner veien til friluftsbibliotekene våre vil sette pris på tilbudet. Du låner ved å signere i en utlånsbok du finner i mikrobiblioteket. Når du har lest ferdig plasserer du boka tilbake i mikrobiblioteket og stryker ut navnet ditt. 

Vi ønsker alle en riktig fin sommer med flott natur og gode leseopplevelser! 

Tidsskrifter/magasiner

Biblioteket abonnerer på et godt utvalg av magasiner og tidsskrifter.

Fram til 2019 hadde vi ca. 90 magasiner og tidsskrifter. Pr. 2021 er utvalget omtrent halvert, men vi har fortsatt blader innen et variert utvalg fagområder pluss blader til hyggelesing. Biblioteket tar vare på noen eldre årganger som også kan lånes. Spør oss hva vi har eller søk det opp i basen vår. Alle, unntatt det nyeste nummeret, kan lånes. Lånefrist er 2 uker. 

Adresse

Fornye lån!

Her forlenger du lånefrister selv! 
Logg på med lånenummer og PIN-kode fra biblioteket!