Østre Toten folkebibliotek

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Bli frivillig?

Vi du bli frivillig på Østre Toten folkebibliotek? Det er mulig å bli bibliotekvert, leseombud eller norsktrener. Ta kontakt for mer informasjon.

Bibliotekvert

Biblioteket trenger en del praktisk hjelp før, under og etter arrangementer. Vi trenger da hjelp med å henge opp plakater, trakte kaffe, sette fram og rydde vekk stoler, ta imot gjester, billettsalg m.m. 

Ta kontakt med biblioteket hvis dette er noe du har lyst til å være med på. 

Leseombud

I 2014 startet Østre Toten folkebibliotek en leseombudstjeneste. Et leseombud er en frivillig som leser høyt for mennesker som av ulik årsaker ikke kan lese selv. Lurer du på hva et leseombud er? Se her: https://lesersokerbok.no/leseombud/

Hvis du har lyst til å lese for andre på institusjoner el.l. ta kontakt med biblioteket.

Norsktrener

Hver torsdag er det Norsktrening i regi av Røde Kors på biblioteket. Da samles mange som vil øve på å snakke norsk og frivillige som gir av sin tid for å være samtalepartnere. Sammen skaper de god stemning!

Norsktrening er et tilbud til alle nye totninger med et annet morsmål, som ønsker å øve på hverdagssamtale. Tilbudet er et samarbeid mellom Røde Kors, Østre Toten folkebibliotek og Østre Toten læringssenter.

Er du interessert i å være frivillig norsk samtalepartner, eller har du spørsmål om Norsktrening? Ta kontakt med biblioteket. 

Biblioteket
E-post
Telefon 61 14 15 07