Østre Toten folkebibliotek

Verdt å vite

Sommerles er først og fremst GØY for barna!

Sommerles.no er vår nye lesekampanje i 2020 for barn fra 1. -7. trinn! Bøker skal leses i år også. Det nye er at bøkene skal registreres digitalt på nettsiden til sommerles.no! Det blir en trygg og spennende måte å delta på! Barna lager hver sin konto knyttet opp til Østre Toten folkebibliotek. Digitale troféer og små premier er med på å motivere lesingen. Oppstart 1. juni 2020! 
Sommerles i Østre Toten - Klikk for stort bildeSommerles i Østre Toten

Ny lesekampanje sommeren 2020!

Tradisjonen tro blir det lesekampanje gjennom biblioteket også i sommer. Gjett om vi gleder oss! Tidligere år har vi på Østre Toten folkebibliotek hatt kampanjen «Læs mæ øss» som har vært en egen kampanje for vår kommune. Nå har vi bestemt oss for å gå over til den digitale, nasjonale kampanjen sommerles.no. Lesekampanjen er ganske lik "Læs mæ øss". Bøker skal fortsatt leses, og registreres. Premier deles ut. Den store forskjellen er at sommerles-kampanjen er digital, noe som jo vil fungere fint i år, da situasjonen med Koronaviruset gjør bibliotekhverdagen noe usikker. Sommerles bruker elementer fra dataspill og bøkenes verden, og kombinerer disse to.

Hvordan delta?

For å bli med på kampanjen oppretter man en bruker på sommerles.no og registrer bøkene som barnet har lest. Barna samler XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. Barna kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve på nettsiden, og svare på oppgaver knyttet til denne. Kampanjen er nasjonal, men barna knytter seg opp mot kampanjen via sitt folkebibliotek. Foreldre må delta når barna registrerer seg: Hvordan registrerer jeg meg på Sommerles?

Sommerles skal først og fremst være GØY for barna! Mange kommuner har deltatt på denne kampanjen tidligere, og vi gleder oss til å være med sammen med dere.

Når?

Kampanjeperiode: 1. juni – 31. august 2020.
Passer for: 6-åringer i barnehagen og alle fra 1.-7. trinn i grunnskolen.

Følg med på hjemmesiden vår og facebooksiden vår utover i mai for mer info.

Bestill en "sammarspåså" fra biblioteket, og vi overrasker deg med innholdet!

 • Fortell hvem du er og 3 stikkord om hva du liker i skjemaet under!
 • Vi finner fram 3 bøker til deg som vi håper du vil like.
 • Vi gir beskjed når "påså'n" er klar til henting på biblioteket. 
 • "Påså'n" må hentes innen en uke.
 • Denne tjenesten er tilgjengelig i perioden 1. juni - 18. august 2020! 

   

Sommeren 2020

Fra juni åpner biblioteket enda mer etter korona-stengningen! Biblioteket starter med det som blir åpningstidene for sommeren 2020: 

 • Mandag  kl. 12 - 19
 • Tirsdag   kl. 10 - 15
 • Onsdag  kl. 10 - 15
 • Torsdag  kl. 10 - 15
 • Fredag   kl. 10 - 15

Nå kan du besøke biblioteket og bl.a. gjøre dette:

 • Bestill og hent det du vil låne.
 • Besøk biblioteket for å finne bøker, filmer, tidsskrifter o.a. du vil låne.
 • Få hjelp og veiledning fra biblioteket.
 • Barn i 1.-7. trinn kan få hjelp med eller hente premier til Sommerles-kampanjen.
 • 2-3 PC-er kan brukes i korte perioder.
 • 3 grupperom er tilgjengelig med redusert kapasitet (2-4 personer).
 • Aviser, inkl. VG og Dagbladet, kan leses i biblioteket. 
 • Slå av en prat med de ansatte:)

Biblioteket gir deg tilgang til noe digitalt innhold som e-bøker, musikk, film, aviser og tidsskrifter. Du må ha lånekort og passord for å logge på noen av tjenestene. Tjenestene er gratis!

 Se her hvordan du får lånekort hos oss! 

Østre Toten folkebibliotek stengte torsdag 12. mars som et bidrag i den store dugnaden for å hindre spredning av Korona-viruset. Vi informerer ettersom situasjonen endrer seg. 

Utlån fra et Korona-stengt bibliotek!

Kjære lånere!

Fra 6. april tilbyr vi lån av bøker og andre medier etter strenge retningslinjer!

Hvordan?

Du bestiller, avtaler tid for henting og får lesestoff utlevert utenfor bibliotekets inngang!

 1. Logg inn i på nettsidene våre med nummeret på lånekortet ditt og tilhørende PIN-kode. Eller bruk appen BIBLIOFIL.
 2. Søk etter det du vil lese og klikk på «Bestill». Du kan også bestille via e-post til biblioteket@ostre-toten.kommune.no eller på Facebook.
 3. Biblioteket kontakter deg på SMS eller e-post for å avtale nøyaktig hentetidspunkt. Det vil bli innenfor tidsrommet mandag-fredag kl. 12-15.
 4. Ved henting setter vi bokposen din på et bord utenfor bibliotekets inngang. Du må komme presis. Du må holde god avstand til andre. Max 1 pose pr. utlevering. Vi prater gjerne litt med deg når du kommer for å hente, men holder god avstand :)

Smittevern

 • Denne løsningen er godkjent av kommuneoverlegen i Østre Toten kommune og biblioteket følger de smittevernregler som er gitt.
 • Bøkene du låner har stått minst 4 dager i karantene.
 • Er du syk eller i karantene/isolasjon? Da kan du ikke hente bøker selv. Du kan få noen til å hente for deg.

Levere bøker

Bøkene du har hjemme kan du nå levere igjen! Det er kun mulig å levere ved å putte bøkene inn i bibliotekets innleveringsluke til høyre for inngangen vår. Hold avstand til andre når du leverer. Bøkene dine settes i karantene i 4 dager. De vi altså stå utlånt til deg 4 dager etter at du har levert dem. 12. mai sender vi ut de første purringene på ikke innlevert materiale.

E-bøker m.m.

Vi anbefaler e-bøker når biblioteket er stengt! Last ned appen BookBites og logg på med nummeret på lånekortet ditt + PIN. Andre tilbud fra oss med digitalt innhold (musikk, film m.m.) finner du på denne siden: Digitalt innhold

Arrangementer

Vi har måttet avlyse en del arrangementer p.g.a. situasjonen. Vi jobber allikevel med alternative, digitale måter å nå ut til dere med de ulike tilbudene våre. Følg med på nett for mer informasjon om dette!

Grupperom og studiesenter

Biblioteket er stengt og vi kan ikke låne ut grupperom eller studiesenter akkurat nå. Vi kan ikke garantere at lokalene er smittefrie og samling av mennesker skal unngås.

Kontakt oss!

Hvis det er noe du vil spørre oss om vil vi på biblioteket svare så godt vi kan. Send en e-post til biblioteket@ostre-toten.kommune.no.

Med vennlig hilsen alle ansatte på Østre Toten folkebibliotek! 

     

10.-23. mars er det mulig å se en utstilling på biblioteket av postkort med motiver fra Østre Toten. Knut Borg viser fram postkort har har samlet over mange år. Det er også mulig å delta i en lokal bilde-quiz; Vet du hvor bildet er fra?
 

  

  

 

  

 

6. januar 2020 bytter biblioteket leverandør fra eBokBib til Bookbites! Du må laste ned den nye appen Bookbites – og alle bestillingene dine vil overføres til Bookbites fra 6. januar. 

Les videre for å se hvordan! 

 

Nå har vi samlet en del gode, morsomme og spennende brettspill for hele familien - og låner dem ut til deg! Spillene passer til litt ulike aldersgrupper og kan lånes til bruk i biblioteket - eller kan lånes med hjem! Det er alltid hyggelig å samle familie og venner til en hyggelig spillstund! 

Her er en oversikt over spillene vi har til utlån! 

Aldergrensen for lån er 12 år! 
Lånefristen er 14 dager! 

Skal du betale for kopiering eller kjøpe billett til et arrangement? Nå kan du vippse penger til biblioteket! Du finner oss med nummer: 

520149

Har du glemt hvor du har lånekortet ditt? Biblioteket har en app som vil hjelpe deg å huske lånekortet! 

Kreativt rom er en godteripose for barn og unge som er glad i å lære, utforske, oppleve, spille og skape! 
 

Ingunn Glæserud
Konsulent
E-post
Telefon 61 14 16 29
Mobil 916 47 724