Østre Toten folkebibliotek

Verdt å vite

”Den nye planeten”

En vandreutstilling på Østre Toten folkebibliotek 13. februar – 6. mars 2020!

Klikk for stort bilde Den ideelle stiftelsen Menneskerettsakademiet (MRA) har siden 2008 stilt samme spørsmål til 2200 unge asylsøkere: ”Hvilke regler skaper gode samfunn?”   

Utstillingen ”Den nye planeten” viser ungdommenes svar og refleksjoner. Gjennom utstillingens tekster, bilder og intervjuer med asylsøkere utfordres også du til å reflektere over det samme: Hva er, og bør være, viktige verdier i samfunnet vårt? Utstillingen gir unge flyktninger en stemme inn i norsk offentlighet og inviterer til refleksjon om samfunnsverdier hos oss alle.  

Det følger undervisningsmateriell med utstillingen som passer for ungdomsskole og videregående skole. Lærere i Østre Toten som tar i bruk vandreutstillingen i sin undervisning vil bidra til økt demokratisk kompetanse, inkludert kritisk tenkning og medvirkning i den offentlige samtalen, blant ungdom i Østre Toten. 

Østre Toten folkebibliotek er det andre biblioteket som viser utstillingen på dens vandring gjennom Norge, og inviterer alle til å komme og se den. Det blir offisiell åpning mandag 17. februar, kl. 11.00. Elever fra Lena-Valle videregående skole deltar på åpningen, og Lillian Hjorth fra MRA holder et kort foredrag om menneskerettighetenes betydning i dag.

”Den nye planeten” er laget med bidrag av 2200 ungdommer, Menneskerettsakademiet, Eidsvoll 1814 og Rodeo arkitekter. Den er finansiert av Kulturrådet, Fritt Ord og Sparebankstiftelsen.

 

Ved spørsmål om utstillingen kontakt:
Hanne Gihleengen, Østre Toten folkebibliotek, 91647005
Lillian Hjorth, Menneskerettsakademiet, 97065530

 

6. januar 2020 bytter biblioteket leverandør fra eBokBib til Bookbites! Du må laste ned den nye appen Bookbites – og alle bestillingene dine vil overføres til Bookbites fra 6. januar. 

Les videre for å se hvordan! 

 

Nå har vi samlet en del gode, morsomme og spennende brettspill for hele familien - og låner dem ut til deg! Spillene passer til litt ulike aldersgrupper og kan lånes til bruk i biblioteket - eller kan lånes med hjem! Det er alltid hyggelig å samle familie og venner til en hyggelig spillstund! 

Her er en oversikt over spillene vi har til utlån! 

Aldergrensen for lån er 12 år! 
Lånefristen er 14 dager! 

Skal du betale for kopiering eller kjøpe billett til et arrangement? Nå kan du vippse penger til biblioteket! Du finner oss med nummer: 

520149

Glemte du lånekortet sist du var på biblioteket? Nå har vi en ny løsning som vil hjelpe deg å huske lånekortet! 

Kreativt rom er en godteripose for barn og unge som er glad i å lære, utforske, oppleve, spille og skape! 
 

Har du skrivekløe?

Er det vanskelig å komme igang med skriving på egen hånd? Bli med på 4 skrivekvelder på biblioteket våren 2020! Vi hjelper skrivegleden i gang med skriveøvelser, inspirasjon og tilbakemeldinger på egne tekster.