Østre Toten folkebibliotek

Verdt å vite

Østre Toten folkebibliotek stengte torsdag 12. mars som et bidrag i den store dugnaden for å hindre spredning av Korona-viruset. Vi informerer ettersom situasjonen endrer seg. 

Utlån fra et Korona-stengt bibliotek!

Kjære lånere!

Fra 6. april tilbyr vi lån av bøker og andre medier etter strenge retningslinjer!

Hvordan?

Du bestiller, avtaler tid for henting og får lesestoff utlevert utenfor bibliotekets inngang!

  1. Logg inn i på nettsidene våre med nummeret på lånekortet ditt og tilhørende PIN-kode. Eller bruk appen BIBLIOFIL.
  2. Søk etter det du vil lese og klikk på «Bestill». Du kan også bestille via e-post til biblioteket@ostre-toten.kommune.no eller på Facebook.
  3. Biblioteket kontakter deg på SMS eller e-post for å avtale nøyaktig hentetidspunkt. Det vil bli innenfor tidsrommet mandag-fredag kl. 12-15.
  4. Ved henting setter vi bokposen din på et bord utenfor bibliotekets inngang. Du må komme presis. Du må holde god avstand til andre. Max 1 pose pr. utlevering. Vi prater gjerne litt med deg når du kommer for å hente, men holder god avstand :)

Smittevern

  • Denne løsningen er godkjent av kommuneoverlegen i Østre Toten kommune og biblioteket følger de smittevernregler som er gitt.
  • Bøkene du låner har stått minst 4 dager i karantene.
  • Er du syk eller i karantene/isolasjon? Da kan du ikke hente bøker selv. Du kan få noen til å hente for deg.

Levere bøker

Bøkene du har hjemme kan du nå levere igjen! Det er kun mulig å levere ved å putte bøkene inn i bibliotekets innleveringsluke til høyre for inngangen vår. Hold avstand til andre når du leverer. Bøkene dine settes i karantene i 4 dager. De vi altså stå utlånt til deg 4 dager etter at du har levert dem. 12. mai sender vi ut de første purringene på ikke innlevert materiale.

E-bøker m.m.

Vi anbefaler e-bøker når biblioteket er stengt! Last ned appen BookBites og logg på med nummeret på lånekortet ditt + PIN. Andre tilbud fra oss med digitalt innhold (musikk, film m.m.) finner du på denne siden: Digitalt innhold

Arrangementer

Vi har måttet avlyse en del arrangementer p.g.a. situasjonen. Vi jobber allikevel med alternative, digitale måter å nå ut til dere med de ulike tilbudene våre. Følg med på nett for mer informasjon om dette!

Grupperom og studiesenter

Biblioteket er stengt og vi kan ikke låne ut grupperom eller studiesenter akkurat nå. Vi kan ikke garantere at lokalene er smittefrie og samling av mennesker skal unngås.

Kontakt oss!

Hvis det er noe du vil spørre oss om vil vi på biblioteket svare så godt vi kan. Send en e-post til biblioteket@ostre-toten.kommune.no.

Med vennlig hilsen alle ansatte på Østre Toten folkebibliotek! 

     

10.-23. mars er det mulig å se en utstilling på biblioteket av postkort med motiver fra Østre Toten. Knut Borg viser fram postkort har har samlet over mange år. Det er også mulig å delta i en lokal bilde-quiz; Vet du hvor bildet er fra?
 

  

Nå har vi samlet en del gode, morsomme og spennende brettspill for hele familien - og låner dem ut til deg! Spillene passer til litt ulike aldersgrupper og kan lånes til bruk i biblioteket - eller kan lånes med hjem! Det er alltid hyggelig å samle familie og venner til en hyggelig spillstund! 

Her er en oversikt over spillene vi har til utlån! 

Aldergrensen for lån er 12 år! 
Lånefristen er 14 dager! 

Skal du betale for kopiering eller kjøpe billett til et arrangement? Nå kan du vippse penger til biblioteket! Du finner oss med nummer: 

520149

Har du glemt hvor du har lånekortet ditt? Biblioteket har en app som vil hjelpe deg å huske lånekortet! 

Kreativt rom er en godteripose for barn og unge som er glad i å lære, utforske, oppleve, spille og skape! 
 

Har du skrivekløe?

Er det vanskelig å komme igang med skriving på egen hånd? Bli med på 4 skrivekvelder på biblioteket våren 2020! Vi hjelper skrivegleden i gang med skriveøvelser, inspirasjon og tilbakemeldinger på egne tekster.