Østre Toten folkebibliotek

AVLYST! Litterær festaften - torsdag 15/10, kl. 18.00

Festkveld med 8 lokale forfattere i 3 ulike samtaler!

  • Torsdag 15. oktober, kl. 18 - 21
  • Kokeriet i Mjølkefabrikken på Kapp

Tenk at vi har så mye lokalt skrivetalent! Vi ønsker å gjøre stas på de som skriver bøker som vi andre har så stor glede av å lese. Dette blir en unik mulighet til å møte lokale forfattere og høre dem snakke om bøkene sine. Ikke bare har vi lokalt skrivetalent. Vi samarbeider med Kulturskolen Mjølkefabrikken, som åpner med musikalske innslag ved noen av sine talentfulle elever denne kvelden. 

Inngang:

Billetter må kjøpes på forhånd her!
150 kr pr samtale.
300 kr for alle tre samtalene.
Kaffe- og kakesalg.

VIKTIG INFO:

Kokeriet blir innredet og gjort rent slik at vi tar hensyn til smittevern. Det blir god avstand mellom stolene.
Alle som vil delta må melde seg på i forkant med navn, adresse og telefonnummer til biblioteket@ostre-toten.kommune.no eller 61141507.
Arrangørene må vite hvem som har vært til stede denne kvelden, så alle må registrere seg ved ankomst. 

Program:

kl. 18.00
Mot normalt! - samtale 1

Vi kan alle kjenne på kreftene i samfunnet som styrer oss i retning av «det normale». Vi kan også være opptatt av hvordan vi framstiller oss for andre. Men finnes det et A4-liv? Må vi alltid sortere og sette i bås? Kan vi ikke bare være som vi er? Disse temaene belyses i en samtale om Kjetil Nordengens roman, Torill Larsens fagbok og Marion Arntzens barnebok. Samtalen ledes av bibliotekar Hanne Gihleengen.

Kjetil Nordengen

Boka «Kaptein på egen skute» er en underholdende og skarp roman om identitet og tilhørighet, om hva som påvirker livsvalgene vi gjør og om hvilke historier vi forteller oss selv.

Torill Larsen

Boka «Jobben er din : jobbsøking fra A til Å» er nyttig for alle jobbsøkere. Hva gjør man for å få en jobb man har lyst på? Er det mulig både å skaffe seg drømmejobben og å leve av den? Hva hvis man ikke trives med jobben man har?

Marion Arntzen

Denne billedboka for barn heter «Prinsesse Ivar og vennene på fest». Boka handler om alle barns rett til å få være akkurat slik de selv vil. Hva vil du helst ha på deg når du skal på fest?

kl. 19.00
Fakta eller fiksjon? - samtale 2

Når forfattere skriver romaner som henter mye stoff fra virkeligheten blir vi nysgjerrige! Hvor går grensen mellom fakta og fiksjon? Elin Tinholt, Kristine Hardeberg og Einar Wedøe skriver alle virkelighetsnært. Er det vanskeligere eller lettere å skrive slik? Hvordan kan vi lesere vite hva som er sant eller ikke? Et spennende tema for en samtale ledet av bokhandler Gaute Schrøder.

Elin Tinholt

Hun har skrevet romanen «Søstrene på Stenberg». Tre Weideman-søstre lever isolert på Stenberg. Hvordan var livet deres? Hva er forfatterens kreative frihet og hva er historiske fakta i denne boka?

Kristine Hardeberg

Hun har skrevet boka «De uskyldige». Debutboka tar oss med til Europas eldste barnehjem i Firenze. Sandra reiser fra ei Vestlandsbygd til Firenze for å finne spor etter faren. Forfatteren har gjort mye research om barnehjemmet og om byen.

Einar Wedøe

Han har debutert med romanen "Svaneflukten" der Skibladner har hovedrollen. Er du av dem som blir varm om hjertet når Skibladner passerer forbi på Mjøsa? Forfatteren har gjort grundig research av båten og dens anløpssteder, så her er det mulig å kjenne seg igjen i boka. 

kl. 20.00
Hjelp til selvhjelp - samtale 3

Om sykdom rammer forventer vi god hjelp fra helsesektoren. Men finnes det ekstra tiltak vi kan sette i verk for å hjelpe oss selv når vi er syke, eller for å forebygge sykdom? Legene Audun Myskja og Øyvind Torp deler av sin kunnskap og erfaringer i en samtale ledet av lege Ida Marie Ringerud.

Audun Myskja

Hans siste bok heter «Kunsten å finne ro». Mange av oss føler på uro og stress. Hvorfor lar vi oss så lett forstyrre og avspore? Audun Myskja har gjennom flere tiår hjulpet mennesker til å falle til ro og finne indre fred. Denne boka gir innspill, refleksjoner og verktøy til å møte hverdagen med større ro, trygghet og tillit, og til å bli bedre kjent med hvem du egentlig er.

Øyvind Torp

I 2016 opplevde lege Øyvind Torp selv å bli kreftpasient. Samtidig som han gikk igjennom behandlinger for å bekjempe kreften, ble han opptatt av å finne ut om det var noe han selv kunne gjøre i hverdagen. Fantes det noe som kunne gi kreften dårlige vilkår? Boka «Selvforsvar mot kreft : ti grep du selv kan ta» presenterer det han fant ut!

Ida Marie Ringerud

Lege Ida Marie Ringerud leder samtalen med stødig hånd og sørger for at publikum får en interessant stund. Her blir det nok av gode råd vi kan ta med oss hjem!

ca. kl. 21.00
Avslutning!