Østre Toten folkebibliotek

Korona-stengt bibliotek!

Østre Toten folkebibliotek stenger fra og med torsdag 12. mars som et bidrag i den store dugnaden for å hindre spredning av Korona-viruset. Vi er stengt fram til påske, og informerer ettersom situasjonen endrer seg. Her er bibliotekets råd til deg!

Skolebiblioteket på Lena-Valle videregående skole

Skolebiblioteket på Lena-Valle videregående skole er samlokalisert med Østre Toten folkebibliotek. Med et bredt studietilbud er det viktig at biblioteket har et variert utvalg av ulike medier.

Lena-Valle videregående skole har ca. 670 elever og 110 ansatte. Skolen har fem ulike studieprogram å tilby: Studiespesialisering, idrettsfag, teknikk og industriell produksjon, helse og sosialfag og service og samferdsel. Med et så bredt tilbud er det viktig at også biblioteket har et variert utvalg av ulike medier. Biblioteket kan tilby ca. 50 000 bøker, over 100 tidsskrifter, aviser, lydbøker og filmer. I tillegg har biblioteket fem grupperom og lesesal med 15 studieplasser.

På høsten samarbeider biblioteket og skolen om utdeling av lærebøker. Dette foregår i auditoriet på skolen. På våren skjer det samme med innlevering av lærebøkene. I tillegg har biblioteket brukeropplæring i alle Vg1-klasser. Biblioteket har også et bredt samarbeid med skolen når det gjelder studieteknikk og arbeidsvaner. Fordypningsemnet på Vg3 er et annet område der biblioteket bidrar. Skolebiblioteket har også en egen blogg. Biblioteket har samlet noen lenker som kan være nyttige for elever og ansatte. 

For lærere:

Her er ei nettside som beskriver et samarbeid mellom lærere og biblioteket i forbindelse med informasjonskompetanse integrert i fag og kildekritikk på videregående skole, i naturfag. 

Torill Næss
Bibliotekar
E-post
Telefon 916 41 871
Mobil 916 41 871

Åpningstider

Biblioteket:

Mandag - torsdag kl. 09.00-19.00
Fredag: kl. 09.00-16.00
Lørdag (sept.-april) kl. 11.00-14.00

Lesesalen:

Mandag - torsdag kl. 08.00 - 19.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00

Ved behov for å bruke biblioteket utenom disse tidene, ta kontakt med lærer eller biblioteket.