Østre Toten folkebibliotek

Program for Skeivt kulturår 2022 i Østre Toten

Østre Toten markerer Skeivt kulturår 2022 med ulike arrangementer.
Her er en oversikt over noe av det som skjer.
En del av arrangementene er støttet av Fritt Ord.
Lørdag 19. november, kl. 12.00 - Mangfoldsgudstjeneste i Hoff kirke

Kirken i Østre Toten og Stiftelsen Steinsveen inviterer til Mangfoldsgudstjeneste i Hoff kirke.

Hoff kirke har på unik måte samlet folk fra innland og utland til denne årlige gudstjenesten i 23 år.

Gudstjenesten er åpen for alle.

Fredag 17. juni - søndag 19. juni - "Fargefull familie flytter til Toten" - en familieforestilling

En koselig familieforestilling midt i Lenaparken.

Fredag kl. 19.00
Lørdag kl. 18.00
Søndag kl. 17.00

Fargefull familie flytter til Toten får urpremiere i Lenaparken denne sommeren. Passer for hele familien og varer i 90 minutter. Den er inspirert av gamle barnebøker, men historien er helt ny. Gøyalt manus og masse sang og dans og nær 30 aktører.

Manus: Gro Ann Uthaug og Musikk og sangtekster: Kristin Fjellseth Koreografi: Mai Elin Løkken. Hovedrollene spilles av Janka Stensvold Henriksen, Tonje Bakken Kvasbø, Mai Elin Løkken, Jan Wehrmann, Jenny Houth Aaslund og Håken Johansen.

Velkommen!

Lørdag 11. juni, kl. 12.00 - Østre Toten Bygdepride

BYGDA FOR ALLE!
Dette er hovedparolen når vi arrangerer kommunens aller første Bygdepride!

Lørdag 11. juni kl 12.00 arrangerer vi PRIDE - på Lena i Østre Toten. En PRIDEmarkering er ikke bare for folk med en spesifikk legning eller kjønnsuttrykk - den er også for alle som er enig i at BYGDA ER FOR ALLE! Derfor inviterer vi absolutt alle innbyggere, lag, foreninger, organisasjoner og bedrifter til å delta i dette opptoget og på denne markeringen. Vi håper dere har lyst til å stille med faner, flagg og musikk - eller bare være tilstede - og være med på å gjøre denne dagen til en god opplevelse for alle.

Toget starter på parkeringsplassen ved Totenhallen, går forbi biblioteket og rådhuset og ned til Lenaparken. I Lenaparken blir det et eget program med musikk og appeller. Festen fortsetter i Lena utover kvelden.

PRIDEmarkeringen i Østre Toten er en del av både Skeivt Kulturår 2022 og Folkehelsedager. Den er støttet av Fritt Ord.

Tirsdag 7. juni, kl. 18.00 - "Skeiv mann med kulepenn" - Åpning av utstilling og kåseri ved Axel Gran

Axel Gran vil gi oss et personlig kåseri om å vokse opp og være skeiv på bygda på 60-tallet og framover. Han vil fortelle om livet før og etter opphevelse av loven som forbød homofili i Norge for 50 år siden. Etter opphevelsen av loven ble Axel en del av den åpne homokampen. Det skjedde etter at han stakk fra bygda. Nå får vi også vite hvorfor han valgte å vende tilbake til Toten.

Axel Gran har jobbet med ulike former for kunstuttrykk. Denne kvelden åpner vi en utstilling av Axels bilder: «Skeiv mann med kulepenn». Han forteller om bakgrunnen for bildene vi får se. Bildene er tegninger laget med kulepenn. De er en ny produksjon laget under pandemien, og er både maskuline, vakre, følsomme og forteller en historie. Utstillingen kan ses i biblioteket i perioden 7. – 21. juni.

Arrangementet er en del av Skeivt kulturår 2022 og støttes av Fritt ord.
Åpent for alle. Gratis inngang.
Velkommen!

Mandag 2. mai, kl. 19.00 - "Mjølkebondens kjærlighet"

Åpning av Skeivt kulturår 2022
Østre Toten åpner Skeivt kulturår 2022 med et samarbeid med Versus - Norges første og eneste skeive litteraturfestival. Versus’ erfarne samtaleleder Siri Lindstad prater med forfatter Jan P. Solberg om boka «Du skal være tro». Journalist Solberg er vant til å grave i det vi gjerne holder skjult. I denne boka setter han lyset på hvordan livet kan være når man er bonde, førti og skeiv.

Musikk
Trioen «Krav til tutti» vil skape god stemning denne kvelden. De synger blant annet visejazz på dialekt blanda med fri improvisasjon! Trioen består av Lisbeth Eilertsen, Dag Morten Kjelstad og Kjersti Kval.

Arrangementet støttes av Fritt ord og er en del av Skeivt kulturår 2022.
Velkommen!