Visning: A A | A A A
Fasadebilde av Østre Toten folkebibliotek

Om folkebiblioteket

Tilbakeblikk

Østre Toten folkebibliotek flyttet i begynnelsen av 2003 inn i nytt bygg på Lena. Ved flyttingen ble Østre Toten folkebibliotek og skolebiblioteket ved Lena videregående skole slått sammen.
Kommunen la ned den siste av 5 filialer i 1997. Målet har hele tide vært å trekke ressursene inn til hovedbiblioteket for å styrke dette. Ved å samle ressursene på et sted har man gjort det mulig å ansette fagutdannet personale, utvide åpningstidene, og gi et kvalitativt bedre tilbud til innbyggerne og skoleelever. Kommunen betjener skoler og barnehager i grendene med bokbuss fra Oppland fylkesbibliotek.

Bygningsmessig beskrivelse

Det nye bygget inneholder bibliotek, ny rådhusinngang, kommunens servicetorg, en liten kafé og studiesenter. Studiesenteret består av auditorium med 82 sitteplasser, videokonferanseutstyr og 2 fleksible klasserom. Arkitekt Einar Hermanrud har tegnet bygningen, som binder sammen to andre store bygningsmasser på Lena, Rådhuset og Lena videregående skole. Utvendig er hovedmateriale hvit betong, glass og tre. Det har blitt et bygg med særpreg. Etter en anbudsrunde ble lokale entreprenører valgt til selve byggprosessen. Totalt areal for bygget er 1400 m2. Av dette disponerer biblioteket 600 m2 pluss 200 m2 til lesesal og gruppperom og felleareal med servicetorg. Totalpris på bygget er 30 mill. kroner.

Kunstnerisk utsmykning

To kunstnere ble valgt til den kunstneriske utsmykkingen. Ansgar Ole Olsen arbeider i metall, og ble bedt om å lage et verk inne i foajeen. Resultatet ble en "vegg" ved inngangen til biblioteket. Karl-Johan Giskeødegård arbeider blant annet med stein, og ble bedt om å lage et kunstverk som kunne plasseres ute i borggården. Resultatet ble et verk i klokketårnet, der tidens tegn og menneskets påvirkning er risset inn i lokal stein.

Visjoner for bruk av biblioteket:

Møteplass

Vi håper biblioteket skal bli bygdas nye storstue! Vi har nå plass til folk som vil lese, møte noen tilfeldig eller på avtalt vis, eller ta en kaffekopp.

Læringsarena

Biblioteket er nå tilrettelagt for studenter og elever på alle nivå. Vi stiller gratis til disposisjon lesesal, grupperom, PC'er med internett og personale til å veilede.

Kulturformidling

Biblioteket vil drive litteraturformidling gjennom arrangementer og annet. Vi er også åpne for å lage arrangementer med andre temaer, sammen med lokale interesserte. Kom gjerne med ideer!

Informasjonssenter

Spør biblioteket, dersom det er noe du lurer på eller trenger informasjon om. Vil vil gjøre vårt beste for å skaffe den informasjon, eller henvise til rett sted.

Arealer og utstyr

I tillegg til sittegrupper og arbeidsplasser i biblioteket, har vi 5 grupperom og en stille lesesal. Utenom åpningstid kan du låne nøkler til lesesal og grupperom. 
Småsulten? Vi har snackautomat og kaffeautomat. 
Vi stiller PC-er gratis til disposisjon.
Ta gjerne med din egen bærbare PC og bruk vårt trådløse nettverk.
Utlånet kan du ordne selv på vår selvbetjente utlånsautomat.

Nett-tjenester

Tjenesten "MAPPA MI" gir deg oversikt over hva du har lånt, du kan forlenge lånetiden selv og sette deg opp på venteliste/bestille bøker.

Norgeslån - lån overalt. Bestill fra et hvilket som helst bibliotek, få det levert til ønsket bibliotek, og lever hvor du vil.
 

Tips en venn Skriv ut